Rulade cu carne tocata si usturoi la cuptor
PrinteazaRulade cu carne tocata si usturoi la cuptor din: faina de secara, faina de grau, drojdie, sare, cumin, lapte batut, ceapa, carne tocata, cimbru, mustar iute, ulei.
- 200 g faina de secara
- 300 g faina de grau
- 1 plic drojdie uscata
- 1 lingurita de sare
- 1 lingurita cumin
- 300 ml lapte batut
umplutura:
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 300 g carne tocata
- 2 fire cimbru
- 1 lingura mustar iute
- 1 lingura ulei
Mod de preparare:
Pentru aluat, se amestecă cele două tipuri de făină cu drojdie, sare şi cumin.
Se toarnă laptele bătut şi se frământă un aluat moale; se aşază într-un castron uns cu puţin ulei şi se lasă să crească la căldură, cca 1 oră.
Pentru umplutură, se căleşte în ulei încins ceapa tocată.
După 5 min. se adaugă usturoiul tăiat felii şi frunzele de cimbru; după încă un minut se adaugă carnea şi se rumeneşte.
Se sărează se piperează şi se lasă să se răcească.
Se întinde o foaie de aluat dreptun ghiulară (30 x 20 cm), groasă de cca 2 cm.
Se unge cu muştar şi se repartizează deasupra carnea prăjită. Se rulează.
Se tapetează o formă cu hârtie de copt şi se aşază rulada; se lasă să crească cca 30 min.
Se încinge cuptorul la 220 °C. Se unge rulada cu apă cu sare şi se dă la cuptor.
După 10 min. temperatura din cuptor se reduce la 180 C si se coace 40 de minute.
Rulade cu carne tocata si usturoi la cuptor
Pofta buna!