Legume cu smantană şi pesmet
PrinteazaLegume cu smantană şi pesmet
- 300 g mazăre verde
- 2 cartofi
- 2 morcovi
- 1/2 ţelină
- 2 păstârnaci
- 2 rădăcini de pătrunjel
- 100 g ciuperci
- 1 gulie
- sare
- piper
- 200 ml smântână
- 50 g unt
- 30 g pesmet
Mod de preparare:
Cureţi legumele, tai cartofii cuburi, morcovii rondele, ţelina, păstârnacul, gulia şi pătrunjelul bucăţele, ciupercile felii şi le fierbi pe toate în apă cu sare. Când sunt gata, le scurgi bine de zeamă şi le răstomi într-o tavă unsă cu unt.
Rumeneşti apoi pesmetul în unt, întinzi smântână peste legumele fierte, presari pesmetul rumenit şi dai tava la cuptor pentru 10 minute.
Legume cu smântână şi pesmet
Poftă bună!