Porc cu rozmarin si usturoi
PrinteazaPorc cu rozmarin si usturoi din: ceapa, usturoi, coada de purcel, chimen, rozmarin, sare, piper, supa.
- 2 cepe
- 1 capatana mare de usturoi
- 2 codite de purcel (cu tot cu sorici)
- chimen pisat
- cateva fire de rozmarin
- sare
- piper
- 300 ml supa
Mod de preparare:
Se curăţă ceapa şi se taie semiluni. Se curăţă usturoiul fie foile exterioare. Se taie căpăţâna în două.
Se toaletează carnea şi se crestează şoriciul şi grăsimea de deasupra, sub formă de grilaj. Se presară chimen, rozmarin, piper şi sare.
Se aşază în tavă şi se toarnă puţină supă, se acoperă şi se coace 2 ore la cuptorul încins la 185 °C. In acest timp friptura se stropeşte încontinuu cu sos.
După cca 1 oră şi jumătate, se scoate capacul, ca friptura să prindă o crustă crocantă.
Se îndepărtează căpăţâna de usturoi, se pisează şi se reaşază în sos.
Porc cu rozmarin si usturoi
Pofta buna!
poate iti place si:
Rulada de porc cu vin
Rulada de porc cu vin din: fleica de porc, spanac, feta, ardei, sare, piper, ulei, vin, piper. Ingrediente: un kg fleică de porc 200 g spanac 100 g feta 2 ardei graşi sare piper măcinat 2 linguri ulei 400 ml vin alb 2 foi dafin o linguriţă boabe piper Mod de preparare: Se taie carnea […]
Pofta buna!