Supa cu somon fume si legume
PrinteazaSupa cu somon fume si legume din: cartofi, dovlecel, broccoli, somon fume, ceapa, praz, smantana, unt, ulei, apa, mar, conopida, patrunjel, sare, piper.
- 4 cartofi
- un dovlecel
- 500 g broccoli
- 400 g somon fume
- o ceapa
- un fir de praz
- 300 ml smantana
- 50 g unt
- 50 ml ulei
- doi litri de apa
- un mar
- 300 g conopida
- 1 legatura de patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cartofii se taie cuburi, broccoli si conopida se rup in buchetele si se pun intr-un bol. Prazul se curata de frunzele vestede, se spala si se toaca marunt. Se incinge untul, se adauga uleiul de floarea-soarelui, prazul si ceapa tocate marunt.
Se calesc pana devin sticloase, apoi se toarna intr-o oala in care fierb cei doi litri de apa. Se adauga conopida si broccoli, se fierb zece minute, apoi se adauga cartofii si dovlecelul taiat cuburi. Se condimenteaza, se fierb zece minute apoi se adauga marul taiat marunt. Se mai fierbe cinci minute apoi se opreste focul.
Se scoate o parte din legume si restul se paseaza cu un blender. Se pun legumele inapoi in oala, se adauga smantana, patrunjel tocat si se verifica de gust. Se amesteca, se pune supa in boluri, se adauga felii de somon fume, se presara cu patrunjel proaspat tocat si se serveste imediat.
Pofta buna!