Jeleu cu capsune si ciocolata alba
PrinteazaJeleu cu capsune si ciocolata alba din: capsune, zahar, gelatina, apa, limeta, scortisoara, cuisoare, ghimbir, menta, ciocolata alba.
- 400 g capsune
- 70 g zahar
- 5 g gelatina
- 50 ml apa
- o limeta
- 200 ml apa
- un betisor de scortisoara
- doua cuisoare
- o lingurita cu ghimbir ras
- doua crengute de menta
- 200 g picaturi de ciocolata alba
Mod de preparare:
Gelatina se pune la inmuiat in 50 ml apă, apoi se topeste la bain-marie. Intr-o oala se pune apa ramasa cu zaharul, ghimbirul si scortisoara. Se adauga cuisoarele, sucul si coaja rasa de limeta si o crenguta de menta tocata marunt.
Se fierb zece minute, cat sa scada putin siropul format, se adauga capsunele taiate in jumatati sau sferturi si se fierb cinci-zece minute la foc mic. Se scot cuisoarele si betisorul de scortisoara, se adauga gelatina, se amesteca si se lasa sa se raceasca.
Cand jeleul este inca caldut, se pun picaturi de ciocolata in pahare, se toarna jumatate din jeleu, se pune iar ciocolata si restul de jeleu. Se presara cu menta ramasa, se introduc paharele la rece si se lasa minimum 30 de minute ca sa se raceasca, apoi se servesc.
Jeleu cu capsune si ciocolata alba
Pofta buna!