Salata de macrou cu salvie
PrinteazaSalata de macrou cu salvie din: macrou, otet, foi de dafin, boabe de piper, cartofi, castraveciori acri, sare, piper macinat, ulei de masline, mustar, faina, lapte degresat, zeama de lamaie, salvie.
- 2 pesti macrou
- 1 lingura otet
- 2 foid e dafin
- 1 lingura boabe de piper
- 5 cartofi
- 6-7 castarveciori acri
- sare
- piper macinat
pentru sos:
- 30 ml ulei de masline
- 2 linguri mustar
- 1 lingura faina
- 200 ml lapte degresat
- 2 linguri zeama de lamaie sau vin alb sec
- 1 varf de cutit salvie, targon sau maghiran
Mod de preparare:
Cureţi peştii, le îndepărtezi capetele şi îi speli bine. îi pui la fiert în apă clocotită, cu oţetul, foile de dafin, un praf de sare şi boabele de piper.
După ce au fiert timp de aproximativ 10-15 minute, îi scurgi şi îi laşi să se răcească. Cureţi peştele de oase şi îl tai în bucăţi mici.
Speli bine cartofii şi îi fierbi fără să-i cureţi de coajă. Scurgi cartofii fierţi, îi dicojeşti cât sunt călduţi şi îi tai în cubuleţe.
Dizolvi făina în laptele rece şi pui amestecul pe foc, amestecând continuu, până se îngroaşă sosul.
Il diluezi cu uleiul şi 100-150 ml apă fierbinte. Când consistenţa este ca a laptelui bătut, adaugi condimentele, sare după gust şi stingi focul.
Acreşti sosul după gust şi îl condimentezi cu muştar. Amesteci sosul cu cartofii calzi, castraveciorii tăiaţi în rondele subţiri şi bucăţile de macrou. Consumi salata imediat.
Salata de macrou cu salvie
Pofta buna!