Tort buturuga
PrinteazaTort buturuga
- 7 oua
- 5 linguri de zahăr
- 100 g nucă măcinată
- 2 linguri de pesmet
- 200 g zahăr
- 2 linguri de cacao
- 3 linguri de lapte
Mod de preparare:
Blatul se bat spumă 5 albuşuri cu 5 linguri de zahăr, apoi se adaugă gălbenuşurile, 100 g nucă măcinatăşi 2 linguri de pesmet.
După ce s-a copt, se ruleazăşi se dă la răcit.
Crema 200 g zahăr, 2 linguri de cacao, 2 ouă întregi şi 3 linguri de lapte.
Se amestecă bine şi se fierbe pe baie de aburi până se îngroaşă, apoi se dă la rece. Separat se freacă 400 g unt spumă, în care se adaugă crema fiartă, apoi se adaugă o ciocolată menaj rasă.
Desfacem rulada, o ungem cu cremăşi rulăm iarăşi, după care, cu restul de cremă, decorăm rulada. Deasupra putem pune nucă măcinată, cocos sau bomboane pentru decor.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- tort buturuga
- prajitura buturuga cu nuca