Sufleu de paste cu rosii si parmezan
PrinteazaSufleu de paste cu rosii si parmezan din: paste, ulei de seminte de dovleac, ceapa, usturoi, carne de pasare, vin alb, suc de rosii, busuioc, rosii uscate, parmezan.
- 400 g paste
- 4 linguri ulei de seminte de dovleac
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 400 g carne de pasare tocata
- 100 ml vin alb sau supa de pasare
- 400 ml suc de rosii
- 2 lingurite busuioc uscat
- 80 g rosii uscate conservate in ulei
- 80 g parmezan ras
Mod de preparare:
Se fierb pastele al dente în apă cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se scurg şi se trec prin jet de apă rece.
Se încinge 1 lingură de ulei într-o tigaie şi se căleşte ceapa tocată, apoi se adaugă usturoiul şi carnea şi se prăjesc până când începe să se fărâmiţeze compoziţia.
Se toarnă vin sau supă, apoi suc de roşii, busuioc, sare şi piper: se acoperă vasul cu un capac şi se lasă să se înăbuşe cca 15 min.
Se unge cu ulei forma de sufleu şi se aşază înăuntru pastele scurse, apoi umplutură de carne.
Se aşază deasupra roşiile uscate şi se presară parmezan.
Se coace cca 25-30 min. în cuptorul încins la 180 °C.
Sufleu de paste cu rosii si parmezan
Pofta buna!