Tarta cu costita si cascaval
PrinteazaTarta cu costita si cascaval din: faina, unt, ou, drojdie, lapte, sare, ceapa, bacon, costita, cascaval, dovlecel, oua, masline, ciuperci, smantana, ulei, seminte de susan.
pentru aluat:
- 400 g faina
- 50 g unt
- 1 ou
- drojdie
- 125 ml lapte
- un praf sare
pentru umplutura:
- 1-2 cepe
- 150 g bacon
- 150 g costita
- 150 g cascaval ras
- 1 dovlecel
- 2 oua
- 100 g masline
- 150 g ciuperci feliate
- 150 ml smantana
- 4 linguri ulei
- sare
- piper
- 2 lingurite seminte susan
Mod de preparare:
Amesteci într-un vas făina cir sarea, oul, untul, laptele şi drojdia, până obţii un aluat. Cureţi ceapa, o tai julien şi o căleşti un pic în ulei cu costiţa tăiată cubuleţe. Adaugi şi fâşiile de bacon. Laşi să se răcească. Iei o formă de tartă, o ungi cu puţin unt şi aşezi aluatul; nivelezi şi îndepărtezi surplusul de pe margini. înţepi cu furculiţa din loc în loc.
Peste aluat adaugi ceapa şi bucăţelele de şuncă şi dai la cuptor 20 de minute. Amesteci smântână cu caşcavalul ras, sarea şi piperul, şi cu cele două ouă. Scoţi din cuptor tarta, răstorni peste ea sosul obţinut şi decorezi cu dovlecelul tăiat felii subţiri, ciupercile şi măslinele.
Mai bagi la cuptor aproximativ 15 minute. Inainte de servire, presari şi câteva seminţe de susan. Se poate mânca atât rece, cât şi caldă.
Tarta cu costita si cascaval
Pofta buna!