Prăjitură cu frişcă şi dulceaţă de vişine
PrinteazaPrăjitură cu frişcă şi dulceaţă de vişine din: oua, faina, zahar, ulei, praf de copt, zeama de lamaie, sare, smantana, praf de cacao, dulceata de visine.
pentru blat:
- 6 oua
- 6 linguri faina
- 6 linguri zahar
- 6 linguri ulei
- 1 praf de copt stins cu zeama de lamaie
- 1 praf sare
pentru crema:
- 1 l smantana dulce grasa
- 400 g zahar pudra
- 1 praf de cacao pentru decor
- 5 linguri dulceata visine
Mod de preparare:
Baţi albuşurile spumă, adaugi zahărul, apoi gălbenuşurile frecate cu uleiul şi făina în ploaie. Incorporezi şi torni praful de copt stins, sarea, amestecând continuu cu o paletă de jos în sus. Aşezi aluatul în tava unsă cu unt şi presărată cu făină, nivelezi şi dai la cuptor până trece testul scobitorii. O laşi la răcit.
Baţi smântână foarte rece până devine o spumă tare, apoi adaugi zahărul, mixând continuu până când obţii o cremă consistentă. Tai pandişpanul răcit în două şi întinzi pe felia de jos dulceaţa de vişine şi o parte din crema de frişcă.
Pui cealaltă foaie, întinzi restul de frişcă şi presari praful de cacao. Dai la frigider. Tai prăjitura în momentul servirii.
Prăjitură cu frişcă şi dulceaţă de vişine
Pofta buna!
Foarte buna prajitura cu dulceata