Prăjitură cu frişcă şi dulceaţă de vişine

Printeaza

Prăjitură cu frişcă şi dulceaţă de vişine din: oua, faina, zahar, ulei, praf de copt, zeama de lamaie, sare, smantana, praf de cacao, dulceata de visine.

Ingrediente:Prajitura_cu_frisca_si_dulceata_de_visine

pentru blat:

  • 6 oua
  • 6 linguri faina
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • 1 praf de copt stins cu zeama de lamaie
  • 1 praf sare

pentru crema:

  • 1 l smantana dulce grasa
  • 400 g zahar pudra
  • 1 praf de cacao pentru decor
  • 5 linguri dulceata visine

 

Mod de preparare:

Baţi albuşurile spumă, adaugi zahărul, apoi gălbenuşurile frecate cu uleiul şi făina în ploaie. Incorporezi şi torni praful de copt stins, sarea, amestecând continuu cu o paletă de jos în sus. Aşezi aluatul în tava unsă cu unt şi presărată cu făină, nivelezi şi dai la cuptor până trece testul scobitorii. O laşi la răcit.

Baţi smântână foarte rece până devine o spumă tare, apoi adaugi zahărul, mixând continuu până când obţii o cremă consistentă. Tai pandişpanul răcit în două şi întinzi pe felia de jos dulceaţa de vişine şi o parte din crema de frişcă.

Pui cealaltă foaie, întinzi restul de frişcă şi presari praful de cacao. Dai la frigider. Tai prăjitura în momentul servirii.

Prăjitură cu frişcă şi dulceaţă de vişine

Prajitura_cu_frisca_si_dulceata_de_visine

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Foarte buna prajitura cu dulceata

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.