Friptura de porc inabusita cu legume
PrinteazaFriptura de porc inabusita cu legume din: ceafa de porc, cimbru verde, ulei, ceapa rosie, usturoi, vin alb, sare, piper, varza de bruxelles, fasole verde.
- 1 kg ceafa de porc fara os
- 1/2 legatura cimbru verde
- 3 linguri ulei
- 2 cepe rosii taiate in opt
- 1 capatana de usturoi intreaga
- 450 ml vin alb
- sare
- piper
- 500 g varza de Bruxelles
- 800 g fasole verde congelata
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 190 °C. Carnea se sărează, se piperează şi se presară o parte din cimbru. Se unge o tavă şi se repartizează ceapa; se decojeşte căpăţână de usturoi, lăsând-o întreagă şi se adaugă în tavă. Se aşază şi carnea şi se coace cca 30 min. Se reduce apoi temperatura la 120 °C şi se acoperă tava; se coace cca 8 ore.
Se toarnă vinul în tavă; se adaugă în tavă bucheţelele de varză de Bruxelles şi fasolea verde opărită. Se reglează temperatura cuptorului la 180 °C şi se coace totul fără capac cca 30 min. Se serveşte alături o garnitură de cartofi.
Friptura de porc inabusita cu legume
Pofta buna!