Curry de vită cu orez

Printeaza

Curry de vită cu orez din: pulpa de vita, ulei, pasta de curry, coriandru, ardei iute, ghimbir, usturoi, lemongrass, sos de peste, otet de orez, zahar, anason stelat, frunze de limette, lapte de cocos, suc de limetta.

Ingrediente:Curry_de_vita_cu_orez

  • 1 kg pulpa de vita
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri pasta de curry
  • 1 legatura coriandru
  • 1 ardei iute
  • 2 cm ghimbir proaspat
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 lingurita lemongrass uscat, tocat
  • 50 ml sos de peste
  • 50 ml otet de orez
  • 1 lingura zahar
  • 1 anason stelat
  • 4 frunze de limette
  • 400 ml lapte de cocos
  • sucul de la 1 limetta

 

Mod de preparare:

Se taie carnea cuburi. Se încinge uleiul într-o cratiţă cu fund gros şi se prăjeşte carnea de jur-împrejur, până se rumeneşte. Se scoate pe o farfurie şi se păstrează la cald. Se pasează cu mixerul frunzele de la 1/2 legătură coriandru, usturoiul decojit, ghimbirul şi ardeiul (curăţat de seminţe); se adaugă lemongrass şi restul de ulei.

Se încălzeşte pasta de curry şi se adaugă ulei; se prăjeşte. Se adaugă carnea, apoi sos de peşte, oţet, zahăr, anason ste¬lat şi frunze de limette. Se toarnă lapte de cocos şi 1 ceaşcă de apă; se fierbe la foc moale, cel puţin 3 ore. Se stinge eventual cu apă.

Se adaugă suc de limette şi coriandru verde tocat.

Curry de vită cu orez

Curry_de_vita_cu_orez

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.