Tort Amadeus
PrinteazaTort Amadeus din: oua, zahar, zahar vanilat, faina, cacao, frisca, visine, sirop de afine, fulgi de ciocolata, ciocolata alba.
- 6 oua
- 6 linguri zahar
- un plic zahar vanilat
- 4 linguri faina
- 3 linguri cacao
Ingrediente pentru crema:
- un litru frisca
- 8 linguri zahar pudra
- 300 g visine congelate
- sirop de afine
Ingrediente pentru ornat:
- ciocolata alba
- fulgi de ciocolata
- visine din visinata
Mod de preparare:
Se separa ouale, albusurile se bat spuma, se adauga zaharul in ploaie, galbenusurile frecate cu un praf de sare si, la sfarsit, cacaua si faina cernute. Se toarna compozitia de blat in forma tapetata cu hartie pentru copt si se baga in cuptorul incalzit in prealabil.
Se coace la foc potrivit aproximativ 40 de minute. Se scoate din cuptor si se lasa la temperatura camerei. Separat, se pregatesc visinele congelate, care se spala sub jet de apa rece. Se bate frisca, se adauga zaharul pudra in ploaie, apoi se lasa la rece sa nu se inmoaie.
Se taie blatul in trei foi, se stropeste cu siropul de afine, se pune frisca, iar fructele se presara din loc in loc. Se orneaza pe deasupra cu frisca ramasa, cu fulgi de ciocolata pe margine si ornamente de ciocolata ai visine.
Pofta buna!