Chec aperitiv cu branza si carne din: oua, smantana, faina, unt, carne, cascaval si smantana. Ingredinte: 6 oua 3 linguri smantana 3 linguri faina 50 gr.unt 250 gr. carne fiarta taiata 250 gr. cascaval condimente Mod de preparare: Se amesteca 4 galbenusuri cu untul, smintina, cascavalul ras, carnea taiata, albusurile batute spuma si putin […]
Chec aperitiv cu ciuperci
PrinteazaChec aperitiv cu ciuperci din: oua, faina, ciuperci, sunca de pui, cascaval, masline, unt, sare, cimbru.
- 6 oua
- 8 linguri faina
- 300 g ciuperci
- 200 g sunca de pui
- 200 g cascaval
- 300 g masline fara samburi
- 100 g unt
- sare
- 2-3 crengute de cimbru
Mod de preparare:
Se curata ciupercile, se spala in cateva jeturi de apa si se taie feliute subtiri.
Cascavalul se rade pe razatoarea mica, maslinele se taie cubulete, iar sunca de pui se taie fasii subtiri. Se separa albusurile de galbenusuri.
Acestea din urma se freaca cu sarea si cu untul moale, iar albusurile se bat spuma.
In compozitia de galbenusuri, se pune faina cernuta si la sfarsit, albusurile batute spuma.
Se amesteca usor cu telul, astfel incat sa nu se lase si sa nu formeze cocoloase.
Compozitia se toarna intr-o tava de cozonac, tapetata cu hartie pentru copt, dupa care se intinde uniform si se baga in cuptorul incalzit in prealabil.
Se verifica daca s-a copt cu ajutorul unei scobitori si apoi se scoate din cuptor.
Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei si se serveste ornat cu frunzulite de cimbru.
Pofta buna!
poate iti place si:
Chec aperitiv cu telemea
Chec aperitiv cu telemea din: mazare, morcovi, porumb, sunca, telemea, oua, pesmet, marar, ulei, sare, piper. Ingrediente: 200 g mazăre fiartă 5 morcovi 1 cutie cu porumb 150 g şuncă 200 g brânză telemea 6 ouă 2 linguri cu pesmet câteva frunze de mărar câteva frunze de pătrunjel ulei sare piper Mod de preparare: […]
Pofta buna!