Fasole cu os afumat
PrinteazaFasole cu os afumat din: fasole uscata, morcov, ardei, ceapa, faina, bulion, os afumat, ulei, leustean, concentrat de legume.
- 1/2 kg fasole uscata
- 1 morcov
- 1 ardei
- 3 cepe
- 1 lingura faina
- 1 lingura bulion
- 1 os afumat
- ulei
- leustean verde sau uscat
- 2 cuburi concentrat de legume
Mod de preparare:
Alegi fasolea si o pui la fiert, adaugati morcovul taiat marunt, ardeiul taiat cubulete mici, cubuletele de concentrat de legume si osul afumat (taiat bucati si fiert separat intr-un clocot, pentru ca astfel ai siguranta ca s-a spalat bine).
Separat, toci ceapa, o calesti, adaugi lingura de rosii, apoi faina in ploaie si pui totul peste fasole. Potrivesti de sare, in cazul in care mai e nevoie, adaugi verdeata, o mai lasi putin pe foc si apoi e gata. Poti ace fasolea si simpla. Servesti fasolea cu castraveti acri.
Pofta buna!