Stripsuri de vitel cu ardei

Printeaza

Stripsuri de vitel cu ardei din: antricot de vitel, usturoi, radacina de ghimbir, sos de soia, vin, sare, piper, telina, ardei gras, ceapa.

Ingrediente:

  • 500 g antricot dezosat de vitel
  • 1 catel de usturoi
  • 1 radacina de ghimbir proaspat
  • 3 linguri sos de soia
  • 3 linguri vin alb
  • sare
  • piper macinat
  • 4 tije de telina
  • 1 ardei gras rosu, unul verde si unul galben
  • 1 ceapa

 

Mod de preparare Stripsuri de vitel cu ardei:

Tai carnea in fasii. Cureti si toci usturoiul si ghimbirul, apoi amesteci bine cu sosul de soia, vinul, putina sare si mult piper.

Dai carnea prin acest amestec, acoperi si o lasi timp de 30 de minute la rece.

Speli telina, indepartezi partile atoase, iar restul il tai in rondele subtiri.

Speli ardeii, ii cureti si ii tai in fasii inguste. Cureti ceapa si o toci marunt.

Scoti carnea din marinata, o scurgi si o pui pe un servet de bucatarie. Pui deoparte marinata.

Prajesti carnea intr-o tigaie, in ulei, amestecand continuu, pana devine maronie, apoi o scoti pe farfurie si o pui deoparte.

Pui legumele si ceapa in tigaie, in uleiul ramas si le calesti timp de 3 minute, amestecand continuu, pana se inmoaie usor.

La final, adaugi carnea si marinata, incingi amestecul, presari sare si piper si servesti alaturi de orez.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.