Reteta zilei: Creveti in crusta de pesmet

Printeaza

Creveti in crusta de pesmet din: ou, lapte, creveti, faina, pesmet, praf de ceapa, praf de usturoi, busuioc, sare, piper, maioneza, pasta de chili, otet de orez, zahar, ulei de arahide.

 

Ingrediente:

  • 1 ou , batut
  • 1 cana lapte
  • 1 kg creveti, decorticati
  • 1 ceasca faina
  • 1 cana pesmet
  • 1/2 lingurita praf de ceapa
  • 1/2 lingurita praf de usturoi
  • 1/2 lingurita busuioc uscat
  • Sare si piper negru proaspat macinat, dupa gust
  • 1/4 ceasca maioneza
  • 2-4 lingurite de pasta de chili
  • 1 lingurita otet de orez
  • 1 lingurita zahar
  • Ulei de arahide, pentru prajit

 

 

Mod de preparare:

Intr-un castron mare, amestecati impreuna ou si lapte. Adauga crevetii si amestecati usor pentru a se combina.

Intr-un bol mediu, combinati faina, pesmet, ceapa si praf de usturoi, busuioc, sare si piper.

Impartiti amestecul in doua, adaugand un amestec intr-o punga, adaugati apoi crevetii si se agita bine.

Adaugati pesmetul intr-o alta punga. Adaugati crevetii si se agita pana sunt bine acoperiti.

Dati la frigider pentru 20 de minute. Pentru a face sosul, amestecati impreuna maioneza, pasta de chili, otet de orez si zahar si pastrati deoparte.

Incalziti ulei de arahide intr-o tigaie mare, adaugati crevetii, prajiti 2-4 minute pe fiecare parte.

Transferati pe prosoape de hartie, lasati sa se odihneasca, apoi serviti cu sos.

 

Creveti in crusta de pesmet

Creveti_in_crusta_de_pesmet_10

 

Pofta buna!

 

 

 

Incoming search terms:

  • currentg91

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.