Calcan umplut la cuptor
PrinteazaCalcan umplut la cuptor din: calcani, suc de lamaie, rosii, ceapa verde, branza de vaci, cimbru, sare, piper, faina, ulei, unt, cimbru.
- 4 calcani (300 g fiecare)
- sucul de la 1/2 lamaie
- 4 rosii
- 1 legatura ceapa verde
- 200 g branza de vaci
- 4 lingurite cimbru proaspat
- sare
- piper
- 4 linguri faina
- 4 linguri ulei
- 2 linguri unt
- cimbru
Mod de preparare:
Se spală peştele, se şterge şi se stropeşte cu suc de lămâie. Se decojesc roşiile, se curăţă de seminţe şi se taie cuburi. Ceapa verde se curăţă şi se toacă. Se amestecă brânza de vaci cu cimbru, ceapă, roşii şi piper. Partea albă a calcanului se crestează de-a lungul coloanei vertebrale.
Apoi se crestează câte un buzunar de o parte şi de alta a coloanei vertebrale a peştelui. Se sărează şi se piperează peştele şi se umple cu crema de brânză. Se tăvăleşte prin făină.
Cuptorul se încinge la 200° C. într-o tigaie de teflon se încing uleiul şi untul. Se prăjeşte peştele pe partea cu pielea cca 2 min., apoi se întoarce şi se prăjeşte pe partea cealaltă. Peştele se aşază pe o tavă tapetată cu aluminiu, cu partea întunecată a pielii în jos. Se mai coace 10 min. şi se serveşte cu cimbru.
Calcan umplut la cuptor
Pofta buna!