Risotto cu Fazan și Ciuperci din: orez, carne de fazan, ciuperci, supa, ceapa, usturoi, vin, parmezan, ulei, sare, piper, patrunjel. O rețetă delicioasa care transformă o cină obișnuită într-o experiență culinară de neuitat. Combinația de fazan tocat, ciuperci aromate și parmezan cremos face din acest risotto o alegere excelentă pentru ocazii speciale sau pentru o […]
Lapte de pasare cu capsune
PrinteazaLapte de pasare cu capsune din: oua, lapte, zahar, zahar vanilat, capsune.
Ingrediente:
- 6 oua
- 1 l lapte
- 200 g zahar
- 2 pliculete de zahar vanilat
- 500 g capsune
Mod de preparare:
Lapte de pasare cu capsune: Intr-o cratita pui la fiert laptele cu 1 lingura de zahar si cu zaharul vanilat. Albusurile le bati spuma cu jumatate de zahar, pana se intaresc bine. Iei din spuma cu o lingura, cate un bulgaras si il pui la fiert in laptele clocotit.
Lasi sa fiarba cateva secunde pe o parte si pe cealalta, dupa care le scoti cu spumiera si le pui pe un platou. Dupa ce bulgarii de albus au fiert, torni laptele peste galbenusurile frecate cu restul de zahar si tii totul pe foc moale, amestecandu-se pana se ingroasa putin.
Cand s-a răcit crema, amesteci in ea 400 g de capsune spalate si bine zdrobite cu furculita. Torni compozitia intr-un castron, asezi apoi galustele din spuma si ornezi cu fructele ramase. Dai la frigider pentru 2-3 ore. Servesti laptele de pasare rece.
Pofta buna!
Ceai de Gălbenele și Lemongrass
Ceai de Gălbenele și Lemongrass din: flori de galbenele, lemongrass, apa, miere. Dacă sunteți în căutarea unei băuturi care să vă răsfețe simțurile și să vă ofere beneficii pentru sănătate, ceaiul de gălbenele și lemongrass este alegerea perfectă. Acest ceai combină proprietățile calmante și curative ale gălbenelelor cu aroma revigorantă și răcoritoare a lemongrass-ului, creând […]