Cel mai bogat anotimp al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a avea suficiente provizii in zilele geroase. Muraturi: […]
Muraturi turcesti
PrinteazaMuraturi turcesti din: gogonele verzi, morcovi, telina, ceapa, gogosari, varza alba, conopida, boabe de mustar, boabe de piper, sare, otet, miere de albine.
Ingrediente:
- gogonele verzi
- morcovi
- telina
- ceapa
- gogosari
- varza alba
- conopida
- boabe de mustar
- boabe de piper
- sare
- otet
- miere de albine
Mod de preparare:
Se curata gogonelele de saminta si apoi se taie cubulete mici. Morcovii, ceapa si telina se taie pe lung apoi se taie rondele.
Varza se toaca marunt fara a fi frecata cu sare.
Conopida se rupe in bucati mai mici. Intr-un vas se fierb impreuna otet (1 kg. la 2kg de apa) cu sare, miere de albine (depinde de cit de dulce vreti sa fie compozitia), boabele de piper, mustar, foile de dafin.
Intr-un borcan de 800 gr. se pun in ordine aleatorie toate legumele, taiate in prealabil si varza tocata.
Dupa ce a fiert compozitia mai inainte amintita se toarna peste legumele din borcan sa le oparim putin .
Se lasa fara capac pina a doua zi dimineata dupa care se leaga cu celofan. Se serveste la orice friptura, in special la cea la tava.
Pofta buna!
Muraturi englezesti – Piccalilli
otet de vin, otet de malt, ardei kapia, zahar tos, seminte de mustar, turmeric, anason, faina de porumb, apa, sare, frunza de dafin, ceapa de apa, morcovi, conopida. Ingrediente: 300 ml otet de vin 150 ml otet de malt un ardei kapia taiat julienne 175 g zahar tos 25 g pudra de […]
Pofta buna!