Supa de legume de vara
PrinteazaSupa de legume de vara din: conopida, morcovi, gulii, mazare, ceapa verde, ulei, sare, verdeata.
- 4-5 buchete de conopida
- 3 morcovi
- 2 gulii
- 100 g mazare boabe
- 2-4 fire de ceapa verde
- 1 lingura cu ulei
- sare
- verdeata
Mod de preparare:
Se curata morcovii trecand cu lama cutitului de-a lungul lor. Se spala si se taie bucati pe lung. Se desfac si buchetele de conopida, se spala sub jet de apa rece.
Se curata guliile, se spala, se taie felii subtiri. Se decojeste mazarea, se spala, se pune in vas adanc impreuna cu guliile, conopida si morcovii. Se curata ceapa, se spala, se toaca marunt si se caleste in ulei. Cand s-a inmuiat usor se toarna peste ceapa 1 l de apa calduta.
Se pune restul legumelor in supa si se pune totul la fiert intr-o oala mai mare. Se fierbe acoperit 30 minute. Se curata de pe tija 5-6 fire de patrunjel, se spala si se toaca fin.
Se trage supa de pe foc, se orneaza cu verdeata tocata si se serveste calda, cu felii de branza telemea si paine proaspata.
Pofta buna!