Pui pane cu lapte

Printeaza

Pui pane cu lapte din: piept de pui, ou, lapte, faina, sare, ulei.

Ingrediente:Pui pane cu lapte

  • 1 piept de pui
  • 1 ou
  • 1 ceasca de lapte sau 1 lingura cu lapte praf
  • 4 linguri cu faina
  • 1 ceasca de ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Se face un aluat de clatite din ou, amestecat cu faina, un praf de sare si lapte turnat cate putin. Se amesteca in farfurie cu o lingura de lemn pentru a obtine un aluat fara cocoloase.

Pieptul de pui se spala, apoi se desface fasii subtiri, se bate cu batatorul de lemn fiecare felie. Se sareaza usor. Feliile se trec prin faina, apoi prin aluat de clatite si se prajesc in ulei fierbinte. Din 3 linguri cu faina, 1 ceasca de lapte, putina sare si un ou, amestecate bine si subtiate cu 1 pahar de apa se face un aluat de clatite potrivit de consistent.

Prin aluat se trec feliile de carne, care se rumenesc in ulei fierbinte. Puiul pane se serveste cu legume de sezon crude, taiate felii subtiri sau salata de sezon, langa paine proaspata.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.