Cele Mai Spectaculoase Cocktailuri pentru Masa de Revelion: Rețete, Sfaturi și Decoruri Festive. Sărbătorirea trecerii în noul an merită cele mai strălucitoare și savuroase cocktailuri! Ora magică a bătut, iar clopotele noului an se pregătesc să răsune! Ce modalitate mai bună de a întâmpina acest moment decât cu un pahar strălucitor de cocktail în mână? […]
Pişcot cu capşune si bezea
PrinteazaPişcot cu capşune si bezea
Ingrediente:
- 5 ouă
- 100 g zahăr
- 100 g făină
- 1 vârf de cuţit de bicarbonat
spumă:
- 4 albuşuri
- 200 g zahăr
umplutură:
- 100 g gem de căpşune
- 1/2 kg de căpşune
Mod de preparare:
Pişcot cu capşune si bezea: Baţi cele 5 albuşuri spumă, adaugi câte o lingură de zahăr bătând continuu. Când ai obţinut o spumă tare, pui şi gălbenuşurile şi amesteci.
Presari apoi făina şi bicarbonatul şi omogenizezi compoziţia pe care o torni într-o tavă tapetată cu folie de aluminiu şi o coci la foc potrivit.
Laşi blatul să se răcească, apoi întinzi un strat subţire de gem de căpşune şi pui căpşunele spălate şi tăiate în două.
Baţi spumă cele 4 albuşuri cu zahărul, o întinzi peste căpşune şi mai dai prăjitura la cuptor, până se întăreşte spuma.
Când este gata, laşi prăjitura să se răcească, o tai bucăţi după preferinţă şi ornezi fiecare bucată de prăjitură cu o felie de căpşună.
Poftă bună!
Rețeta de Curcan cu Sos de Cranberry – Gătește cu Gust!
Rețeta de Curcan cu Sos de Cranberry – Gătește cu Gust: din: curcan, sos cranberry, zahar brun, portocala, ulei de masline, usturoi, cimbru, sare, piper. Acest preparat delicios a devenit o adevărată tradiție în multe familii, iar combinația de arome și texturi este absolut irezistibilă. Ingrediente: 1 curcan întreg (aproximativ 5-6 kg) 2 căni de […]