Căpşune gratinate

Printeaza

Căpşune gratinate

Ingrediente:

  • 600 g căpşune
  • 1 lingură margarina
  • 1 lingură zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 125 ml frişca
  • 4 gălbenuşuri
  • zahăr pudră

 

 

Mod de preparare:

Căpşune gratinate: Cureţi căpşunele, le speli, le laşi să se scurgă, apoi le tai în jumătăţi şi le aşezi într-un vas termorezistent, ca ţiglele pe casă.

Dai apoi pe răzătoarea cu ochiuri mari mar­garina rece şi amesteci „fulgii” obţi­nuţi cu frişca, zahărul vanilat şi gălbenuşurile.

Pui compoziţia pe baie de aburi şi o fierbi până obţii o cremă consistentă. Torni amestecul peste căpşune şi-l dai la cuptor pentru 10 minute, până ce capătă o culoare aurie.

Când căpşunele sunt gata gratinate, le scoţi, le laşi să se răcească, apoi le presari cu zahăr pudră.

 

 

Poftă bună!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.