Ciorbă cu pui şi tăiţei

Printeaza

Turte dulci cu dovleac

O reteta delicioasa de ciorba de pui si taitei din: ou, morcovi, patrunjel, ceapa, telina, rosii, ulei, bors, piept de pui, sare, piper, faina, smantana si malai.

Ingrediente:

  • un ou
  • doi morcovi
  • o rădăcină de pătrunjel
  • o ceapă
  • o jumătate de ţelină
  • 600 g roşii
  • două linguri de ulei
  • 250 ml borş
  • două piepturi de pui
  • o legătură de pătrunjel
  • sare
  • piper
  • făină
  • smântână
  • mălai

Preparare:

Oul se amestecă bine cu puţină sare şi făină cât cuprinde pentru a rezulta un aluat elastic, potrivit de tare. Se întinde o foaie subţire din aluat, se rulează şi se taie în rondele subţiri. Se presară pe masă sau pe un şervet şi se lasă să se usuce timp de zece minute.

Cepele se curăţă de foi, se spală şi se taie peştişori. Ţelina, rădăcina de pătrunjel şi morcovii se curăţă, se spală şi se taie în cubuleţe. Piepturile de pui se spală şi se taie în cuburi. Se pun trei litri cu apă la fiert şi, când începe să fiarbă, se pun legumele tocate, o linguriţă de sare şi se lasă la fiert.

Când legumele sunt aproape fierte se adaugă carnea, se fierbe timp de 15 minute, apoi se adaugă tăiţeii, roşiile curăţate de coajă şi tocate mărunt, uleiul şi borşul. Se ţine pe foc până când carnea s-a fiert, se adaugă verdeaţă tocată şi se opreşte focul.

Ciorbă cu pui şi tăiţei

Ciorbă cu pui şi tăiţei.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Buna ciorba de pui dupa reteta voastra 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.