Reteta zilei: Chec aperitiv de curcan
PrinteazaChec aperitiv de curcan din: paine, lapte, ceapa, bacon, usturoi, carne tocata de curcan, ketchup, sos worcestershire, fulgi de ardei rosu, mustar dijon, zahar brun.
Ingrediente:
- 2 felii de paine, rupta bucati
- 1 cana de lapte
- 1 ceapa, cuburi
- 1 ceasca cubulete bacon, plus 6 felii de bacon
- 1 catel de usturoi, tocat
- 1 kg carne tocata de curcan
- 1 ou, batut
- 3 linguri de ketchup
- 2 linguri de sos worcestershire
- 1 1/2 lingurite sare
- 1/2 lingurita fulgi de ardei rosu
Ingrediente pentru glazura:
- 1/2 ceasca ketchup
- 3 linguri de mustar Dijon
- 1/4 ceasca de zahar brun
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 180C. Intr-un castron mic, combinati paine si lapte si pastrati deoparte.
Intr-o tigaie la foc mediu, se amesteca impreuna ceapa cubulete, usturoiul tocat si baconul cuburi. Gatiti aproximativ 10 minute.
Opriti focul si lasati sa se raceasca timp de aproximativ 5 minute.
Intr-un castron mare, se combina carnea de curcan, ou, ketchup, sos worcestershire, sare si piper.
Adaugati painea inmuiata in lapte, amestecul de ceapa si amestecati bine cu o lingura mare pana cand amestecul este bine combinat.
Impartiti amestecul in jumatate si formati 2 portii. Inveliti cu feliile de bacon.
Pentru a prepara glazura, combinati ketchup, mustar si zahar brun intr-o craticioara la foc mediu.
Se amesteca impreuna pana cand zaharul se dizolva si amestecul abia incepe sa fiarba. Opriti focul.
Ungeti apoi fiecare portie de chec cu glazura.
Dati la cuptor aproximativ 1 ora. Lasati sa se odihneasca aproximativ 20 de minute, taiati si serviti.
Chec aperitiv de curcan
Pofta buna!