Minitarte cu ciocolată si frisca
PrinteazaMinitarte cu ciocolată si frisca din: ou, zahar, zahar vanilinat, faina, unt, ciocolata neagra, frisca, zahar pudra.
pentru aluat:
- un ou
- 125 g zahar
- un pachet zahar vanilinat
- 250 g faina
- 125 g unt
pentru crema de ciocolata:
- 200 g ciocolata neagra
- 200 ml frisca lichida
pentru decor:
- 200 g ciocolata
- zahar pudra
Mod de preparare:
Pentru aluat, se freacă gălbenuşul cu zahărul şi zahărul vanilinat până ce amestecul devine spumos. Se pune în ploaie făina, se amestecă cu mâinile si se adaugă untul tăiat bucăţi. Se desface cu degetele si apoi se pune aluatul la frigider pentru 30 de minute.
Se scoate, se frământă puţin şi se rup bucăţi care se întind uşor si se pun ţi formele de copt. Se dau la cuptor pentru 15 minute.
Pentru cremă se pun într-un vas frişca si ciocolata şi se încălzesc pe foc. După coacere, se toarnă crema si se lasă să se răcească. Se dau la frigider aproximativ o oră si se servesc cu ciocolată rece trecută prin râzătoare sau tăiată cu cuţitul. Se presară cu un pic de zahăr.
Minitarte cu ciocolată si frisca
Pofta buna!