Friptura de vitel cu hribi

Printeaza

Friptura de vitel cu hribi din: medalioane de vitel, hribi, unt, zarzavat, supa de zarzavat, smantana, sare.

Ingrediente:Friptura de vitel cu hribi

  • 2 medalioane vitel
  • 5-6 hribi
  • 2 linguri cu unt
  • 1 ceasca supa de zarzavat
  • 1 ceasca de smantana
  • sare

 

Mod de preparare:

Se spala carnea si se usuca in prosop curat, dupa care se pune in unt si se aureste pe ambele parti. Se lucreaza la foc mic pentru ca friptura sa nu ramana cruda.

Cand carnea s-a rumenit se scoate si se tine acoperita pe plita. Separat, se spala hribii in multa apa rece, se taie in doua si se pun sa fiarba in apa calda cu sare.

Coditele se fierb separat. Se scot, se scurg, apoi se pun in untul ramas de la friptura. Se prajesc usor, iar dupa 10 minute se toarna supa, se sareaza usor si se mai scade sosul 5 minute.

Friptura se sareaza cat este calda si se serveste acoperita cu sos si, dupa gust si cu smantana pusa in sos, inconjurata de hribi si coditele lor.

Se serveste cu paine proaspata.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Niculescu Iuliana

    Asta cred ca o s-o fac

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.