Tarta cu caramel si ciocolata
PrinteazaTarta cu caramel si ciocolata din: faina, cacao, zahar, unt, galbenus, zahar vanilinat, ciocolata neagra, frisca, zahar pudra, unt.
pentru aluat:
- 120 g faina
- 30 g cacao
- 20 g zahar
- 60 g unt moale
- un galbenus
- un plic zahar vanilinat
- 1-2 linguri apa rece
pentru umplutura:
- 250 g ciocolata neagra
- 250 ml frisca lichida
pentru sosul caramel:
- 20 g unt
- 150 ml frisca lichida
- 250 g zahar pudra
Mod de preparare:
Pentru aluat, se amestecă toate ingredientele, se adună apoi aluatul într-o bilă si se pune la frigider pentru 10 minute.
Apoi, se scoate, se întinde şi se pune în tava de copt. Se înţeapă cu furculiţa şi se coace 12 minute. Se lasă să se răcească.
Pentru umplutură, se rupe ciocolata şi apoi se toarnă peste ea frişca fiartă.
Se amestecă pentru a se topi şi apoi se toarnă în forma de tartă coaptă. Se lasă 50 de minute să se răcească la temperatura camerei.
Pentru sosul de caramel, se topeşte zahărul şi, când devine de culoarea chihlimbarului, se pun untul şi frişca şi apoi se toarnă peste tartă. Se lasă să se întărească.
Tarta cu caramel si ciocolata
Pofta buna!