Supa frantuzeasca de legume
PrinteazaSupa frantuzeasca de legume din: varza, telina, morcov, praz, cartofi, ciuperci, sare, unt.
- 1/4 varza alba
- 1/2 telina
- 1 morcov
- 1 praz
- 2 cartofi
- 10-15 ciuperci
- sare
- 1 lingura cu unt
Mod de preparare:
Se toaca varza fideluta, se freaca usor cu sare, se spala cu apa rece si se scurge in sita. Se pune intr-o oala de 2 1 in care s-a topit 1 lingura cu unt.
Se amesteca usor, se lasa focul mic. Se curata toate legumele, ca si ciupercile, se taie felii subtiri si se calesc in unt impreuna cu varza.
Se amesteca cu lingura de lemn din cand in cand in oala, apoi se toarna peste legume 1 1 de apa calda. Se fierbe acoperit 30 minute, se sareaza si se trage oala de pe foc. Supa se serveste calda, cu crutoane de paine prajita.
Pofta buna!