Cozonac cu nucă fiartă
PrinteazaCozonac cu nucă fiartă din: margarina, ou, smantana, zahar, lapte, drojdie, faina, sare, ulei, nuca macinata, esenta de rom.
pentru aluat:
- 125 g margarina
- 1 ou
- 2 linguri de smantana
- 3 linguri de zahar
- 50 ml lapte
- 25 g drojdie proaspata
- faina (aproximativ 350 g)
- 1/2 lingurita de sare
- 2 linguri de ulei pentru uns tava
pentru umplutura:
- 200 g nuca macinata
- 100 g zahar pudra
- 100 ml lapte
- 1 fiola de esenta de rom
Mod de preparare:
Dizolvă drojdia şi o linguriţă de zahăr în laptele călduţ. Adaugă puţină făină şi lasă maiaua la crescut 15 minute, la cald. Topeşte margarina în cuptor.
După ce a crescut, amestecă maiaua cu smântână, gălbenuşul, sarea şi adaugă treptat făina cernută, până ce obţii un aluat potrivit de tare.
Frământă-l cu mâinile unse cu margarină, până ce se încorporează toată. Lasă aluatul să crească la cald o oră.
Pentru umplutură, dizolvă zahărul în laptele călduţ, apoi adaugă nuca. Fierbe-le împreună la foc mic, până ce obţii o pastă, apoi încorporează esenţa de rom.
Imparte aluatul în două. întinde două dreptunghiuri pe planşeta presărată cu făină şi pune cât mai uniform umplutura. Rulează bucăţile şi împleteşte-le.
Unge cozonacul cu albuşul bătut spumă şi lasă-l la cald 30 de minute, apoi coace-l 50 de minute, la foc mic spre mediu.
Cozonac cu nucă fiartă
Pofta buna!
Incoming search terms:
- https://www restaurantedelux ro/cozonac-cu-nuca-fiarta html