Tort aromat cu ananas si căpşune
PrinteazaTort aromat cu ananas si căpşune din: oua, zahar, faina, lapte, frisca, gelatina, compot de ananas, capsune.
- 3 ouă
- 3 linguri zahăr
- 3 linguri făină
Ingrediente cremă:
- 10 ouă
- 1/2 pahar de lapte
- 10 linguri zahăr
- 500 g frişca lichidă
- 2 plicuri gelatină
- 1 cutie compot de ananas
- 200 g căpşune
Mod preparare blat:
Baţi spumă ouăle cu zahărul, apoi adaugi făina în ploaie şi amesteci cu grijă. Torni compoziţia într-o formă de tort cu diametrul de 26 cm şi coci blatul la foc potrivit pentru 30-35 de minute. După ce s-a răcit, îl tai în două părţi. Pregăteşti apoi crema.
Freci gălbenuşurile cu zahărul până se albesc, apoi torni lapte şi fierbi compoziţia pe baie de aburi până se îngroaşă. Fierbinte, o adaugi treptat peste albuşurile bătute spumă şi laşi crema obţinută să se răcească. încorporezi frişca bătută spumă şi gelatina pregătită după instrucţiunile de pe plic şi omogenizezi crema.
Pe fundul formei sau cratiţei în care ai copt blatul aşezi ananasul din compot, torni jumătate din cremă, pui o parte de blat, o însiropezi cu zeama din compot, crema rămasă şi cealaltă jumătate de blat însiropată.
Dai cratiţa la frigider de seara până dimineaţa. A doua zi, ţii cratiţa câteva minute într-un vas cu apă fierbinte, răstorni tortul pe un platou şi-l decorezi cu frişca şi felii de căpşune.
Tort aromat cu ananas si căpşune
Poftă bună!