Flan cu sos de caramel
PrinteazaFlan cu sos de caramel din: lapte, oua, zahar, zahar vanilinat, apa.
pentru flan:
- 500 ml lapte
- 4 oua
- 70 g zahar
- 2 pliculete zahar vanilinat
pentru caramel:
- 75 g zahar
- 100 ml apa
Mod de preparare:
Se pun la topit cele 75 g zahăr şi, după ce a devenit arămiu, se toarnă apă şi se lasă la fiert amestecând. Ouăle se freacă bine cu zahărul, zahărul vanilinat şi se toarnă laptele clocotit, amestecând energic.
Siropul caramel se toarnă în vasul de copt, se pune amestecul de lapte şi ouă si se fierb, la bain-marie, la cuptor, 25 de minute. După acest timp, se lasă 15 minute în vas, la bain-marie si apoi se scoate.
Flan cu sos de caramel
Pofta buna!
Nu am mai auzi pana acum de flan