Coltunasi cu branza de vaci telemea din: macaroane, unt, branza de vaci, oua, sare. Ingrediente: un aluat de macaroane cu ou 2 linguri unt 300 g brânză de vaci 2 ouă sare Mod de preparare: Se prepară coca, se întinde o foaie şi se taie pătrate cu latura de 5-6 cm. In fiecare pătrat se […]
Derei (colţnaşi cu dulceaţă)
PrinteazaDerei (colţnaşi cu dulceaţă) din: oua, faina, apa, dulceata de prune, gris, ulei.
- 2 ouă
- 500 g făină
- 1 lingură apa
Ingrediente umplut:
- dulceata de prune
Ingrediente glazură:
- griş (1/2 sau 1/4 de pachet)
- 1-2 linguri ulei, apă
Cum procedezi pentru aluat:
Amesteci ouăle cu făina, pui şi apa şi frămânţi totul, apoi împărţi aluatul în două bucăţi din care întinzi două foi.
Pe prima foaie pui cu lingura câte un bulzişor de dulceaţă, aşezi apoi a doua foaie peste prima şi tai pătrăţele cu o ruletă sau un cuţit, astfel încât în fiecare pătrăţel să fie un bulzişor de dulceaţă.
Fierbi colţunaşii în apă clocotită aproximativ 10-15 minute.
In acest timp prăjeşti grisul în ulei încins şi după ce s-a îngroşat adaugi din când în când puţină apă.
Când grisul se albeşte, adaugi zahărul, îl torni peste derei, amesteci si le serveşti calde.
Poftă bună!
poate iti place si:
Coltunasi cu carnati
Coltunasi cu carnati din: faina, ou, apa, cascaval, carnati afumati, sare, ulei, pesmet. Ingrediente: 500 g făină 1 ou 200 ml apă caşcaval cârnaţi afumaţi sare ulei pesmet Mod de preparare: Se prepară un aluat mai tare din făină, ou, apă şi puţină sare. Se întinde o foaie subţire şi se decupează pătrate cu latura […]
Pofta buna!
Incoming search terms:
- derei cu dulceata
- dereie