Kazan Dibi

Printeaza

O reteta de kazan dibi din: unt, zahar, faina de orez, amidon, lapte, zahar si vanilie.

Ingrediente:Kazan Dibi

  • 1 lingurita unt sau margarina
  • 20 g zahar
  • 65 g faina de orez
  • 55 g amidon
  • 1 litru lapte
  • 240 g zahar
  • 5 g vanilie

Mod de preparare:

Se unge un vas cu unt si se presara zahar. Intr-un alt vas se amesteca faina, amidonul si laptele care se lasa la foc mic 10 minute, amestecind continuu cu o lingura de lemn pina se ingroasa.

Se adauga si cele 240 gr zahar si se mai amesteca 1 minut, amestecind continuu. Se da vasul deoparte si se adauga vanilia. Se toarna compozitia in vasul uns cu unt si zahar. Se tine la  cuptor la foc moderat timp de 20 de minute. Se poate pudra cu cacao.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.