Săratele
PrinteazaSăratele din: faina, unt, parmezan, oua, apa, sare, seminte de susan, piper, coriandru, praf de copt, nucsoara, suc de rosii, legume.
Ingrediente:
- 400 g făină
- 180 g unt
- 160 g parmezan
- 3 ouă
- 80 ml apă rece
- un vîrf de cuţit cu sare
- 50 g seminţe de susan
- o linguriţă de coriandru tocat
- piper
- jumătate de linguriţă de praf de copt
- pudră de nucşoară
- suc de roşii
- legume de sezon
Mod de Preparare Săratele:
Făina se cerne, se amestecă bine cu praful de copt şi se pune într-un castron.
Untul se amestecă bine cu apa rece, sarea, piper după gust, parmezanul ras şi un vîrf de cuţit de pudră de nucşoară.
Se adaugă coriandrul tocat, seminţele de susan, două ouă şi se mixează pînă capătă aspectul unei creme.
Se toarnă peste făină, se amestecă şi cu făina pînă cînd rezultă un aluat potrivit de tare.
Se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece pentru 30 de minute.
Se întinde o foaie groasă de un centimetru, se taie fîşii late de doi centimetri şi lungi de opt centimetri.
Se aşază într-o tavă tapetată cu hîrtie de copt, se ung cu ou bătut şi se introduc în cuptor.
Se coc la foc potrivit timp de 10-12 minute sau pînă capătă o culoare aurie.
Pofta buna!
Saratelele sunt o gustare usoara si simpla. Mie-mi plac.