Raţă lăcuită

Printeaza

Raţă lăcuită

Ingrediente:

  • 1 boboc de rata
  • 3/4 l vin alb sec
  • 5 linguri miere
  • 4 linguri sos de soia
  • busuioc
  • sare

 

 

Mod de preparare:

Raţă lăcuită: Se curata si se spala bobocul de rata, ungindu-l in interior cu miere – 1 lingura – si sare. Tot in interior se va pune crenguta de busuioc.

Se aseaza pasarea intr-o cratita in care s-a turnat vinul si se lasa sa fiarba la foc aproape 15 minute, apoi se repeta operatia badijonarii.

De data aceasta se va lasa pasarea inca 5 minute in cuptor, se badijoneaza din nou si, in sfirsit, se lasa ultimele 5 minute la cuptor.

Aceasta friptura se serveste cu orez chinezesc si cu salata verde,taiata in fisii si acrita cu otet.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.