Ruladă din carne tocată cu spanac şi roşii
PrinteazaRuladă din carne tocată cu spanac şi roşii
- 750 g came tocată
- 300 g spanac
- 1/2 kg roşii
- 100 g caşcaval
- 3-4 cartofi noi
- 2 căţei de usturoi
- 4 linguri ulei
- 1 lingură muştar
- 4 linguri pastă de tomate
- sare
- piper
- 1 ou
- busuioc
- 1 felie pâine
- 2 cepe
Mod de preparare:
Speli spanacul şi-l pui la fiert pentru 3-5 minute. Inmoi apoi pâirea în apă, o presezi bine să se scurgă zeama, o adaugi peste carnea tocată împreună cu oul, muştarul, o ceapă tocată, sare şi piper după gust şi omogenizezi compoziţia.
După ce a fiert puţin spanacul, îl scurgi şi-l pasezi, apoi dai caşcavalul pe râzătoare. Pe o folie de aluminiu întinzi carnea tocată, apoi spanacul, presari caşcavalul ras, pui 3 roşii tocate şi rulezi fără să prinzi folia de aluminiu.
Răsuceşti capetele foliei, aşezi rulada într-o tavă cu puţină apă şi o dai la cuptor pentru 50 de minute. în acest timp, cureţi cartofii şi-i rumeneşti în ulei încins.
Ceapa rămasă o tai mărunt şi o căleşti în ulei, pui roşiile tocate, pasta de tomate, usturoiul pisat şi laşi să fiarbă 10 minute. Potriveşti gustul de sare, piper şi busuioc şi dai sosul deoparte.
După ce s-a copt rulada, desfaci folia, o tai felii şi o aduci la masă cu cartofii prăjiţi şi sosul de roşii alături.
Ruladă din carne tocată cu spanac şi roşii
Poftă bună!