Cocktail Blue Lagoon din: blue curacao, suc de lamaie, vodca.
Calitate – alcoolic
Bază alcoolică – vodcă
Pahar – cupă mică de cocktail
Categorie – Curagao drinks
Decoraţiune – o coajă de lămâie tăiată în formă de spirală
Se serveste seara şi noaptea
Ingrediente
1/10 Blue Curacao
4/10 suc de lămâie
6/10 vodcă
Apărut în anii 1950 în Marea Britanie, Blue Lagoon, în limba română Laguna Abastră, a intrat imediat în reţetarul IBA întocmit în 1961 fiind confirmat şi în cele două care au urmat, cu o deosebire: a doua codificare IBA din 1987 menţionează şl o variantă de preparare alături de reţeta de bază.
Mod de preparare.
Se amestecă energic în shaker toate ingredientele, împreună cu gheaţă cristalizată şi se toarnă, după ce a fost filtrat, în pahar.
La sfârşit, se decorează cu o coajă de portocală aşezată pe marginea paharului.
Variante.
Varianta din catalogul IBA din 1987 este următoarea:
2/10 Blue Curagao şi 8/10 Gin, preparate direct în pahar tumbler mijlociu, umplut cu cuburi de gheaţă şi completat cu limonada proaspătă.
Decoraţiunea finală se face cu o jumătate de felie de portocală, o cireaţă mică, roşie şi paie.
O altă variantă este dată într-un reţetar american:
o uncie de vodcă şi o uncie de Blue Curagao, preparate direct într-un tumbler, umplut cu cuburi de gheaţă şi completat cu limonada proaspătă. Decoraţiunea finală se face cu o cireaşă roşie şi paie.
Cocktail Lady Lake Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – brandy Pahar – tumbler mijlociu Categorie – Brandy drinks Decoraţiune – o rămurică de mentă şi paie Se serveşte la orice oră Ingrediente: 3 cl brandy un pahar de iaurt cu aromă de cafea câteva picături de sirop de zahăr câteva picături de […]
Cocktail Lemon Twist Calitate – fără alcool Bază alcoolică – nici una Pahar – goblet mare Categorie – No-alcool drinks Decoraţiune – felii de lămâie şi câteva frunze de ţelină Se serveste la orice oră Ingrediente: 20 g sfeclă fiartă şi tocată mărunt 80 g ţelină rădăcină crudă tăiată în felii 10 cl […]
Cocktail Pepito Collins Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – tequila Pahar – tumbler mijlociu Categorie – Tequila drinks Decoraţiune – o felioară de lămâie, o cireaşă roşie şi paie Se serveşte la orice oră Ingrediente: 3/10 tequila 2/10 suc de lămâie 1/10 sirop de zahăr 4/10 sifon Apărut în California, în […]
Cocktail Parson Special Calitate – fără alcool Bază alcoolică – nici una Pahar – tumbler mijlociu Categorie – No-alcool drinks Decoraţiune – o felie de portocală, o cireaşă roşie, paie Se serveşte la orice oră Ingrediente: 6/10 suc de portocale 2/10 sirop de rodii 2/10 sifon un gălbenuş de ou Apărut […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.
Arata bine.