Cozonac cu Nucă și Scorțișoară din: faina, lapte, zahar, unt, oua, drojdie, coaja de lamaie, esenta de vanilie, nuci, albusuri, scortisoara, rom, coaja de portocala confiata. Când vine vorba de sărbători sau ocazii speciale în România, cozonacul cu nucă este un desert clasic, iubit de generații. Această rețetă oferă o combinație perfectă între tradiție și […]
Tartă cu capşune si kiwi
PrinteazaTartă cu capşune si kiwi
Ingrediente:
- 2 ouă
- 150 g făina
- 250 g zahăr + 1 lingură zahăr
- 1 linguriţă praf de copt
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 lămâie
- 100 ml apă
- 1 plic praf de budincă de vanilie
- 250 ml lapte
- 150 g căpşune
- 2 kiwi
- 1 plic gelatină transparentă
- 1 esenţă de rom
Mod de preparare:
Tartă cu capşune si kiwi:Baţi albuşurile spumă, adaugi treptat zahărul şi zeama de lămâie şi baţi în continuare până obţii o bezea.
Incorporezi apoi gălbenuşurile, făina amestecată cu praful de copt, apa şi coaja rasă de lămâie.
Torni compoziţia într-o tavă de tartă unsă cu margarină şi tapetată cu făină şi o dai la cuptor pentru 30-40 de minute.
Când e gata răstorni tarta pe un platou şi pregăteşti crema şi fructele.
Amesteci praful de budincă cu puţin lapte şi 1 lingură de zahăr, adaugi totul peste laptele rămas şi fierbi budinca 2-3 minute. Intinzi budinca peste tartă, apoi speli fructele, le tai felii şi le aşezi peste cremă.
Fierbi un sirop din 3 linguri de apă, 1 lingură zahăr şi esenţa de rom, adaugi gelatina şi întinzi compoziţia peste fructe.
Dai apoi tarta la frigider pentru 1 oră.
Poftă bună!
Cozonac cu Nucă și Scorțișoară