Borş din verdeaţă
PrinteazaBorş din verdeaţă
- 500 g spanac
- 2 legături lobodă
- 1 legătură usturoi verde
- 1 salată verde
- l morcov
- 1 rădăcină pătrunjel
- 1 păstârnac
- 1 legătură ceapă verde
- 1 legătură leuştean
- 1/2 l borş
- sare
- ulei
Mod de preparare:
Cureţi rădăcinoasele, le speli şi le dai pe răzătoarea cu ochiuri mari, iar verdeţurile le speli cu apă rece şi le laşi în strecurătoare să se scurgă.
Căleşti apoi rădăcinoasele rase în ulei încins şi după ce s-au înmuiat, adaugi ceapa şi usturoiul tocate şi le laşi pe foc mic. Stingi cu 3 l de apă, pui spanacul, salata şi loboda tăiate mărunt şi laşi totul să fiarbă. Intr-o altă oală fierbi şi borşul.
După ce au fiert toate, torni borşul, potriveşti de sare, dai în 2-3 clocote, iei oala de pe foc şi presari leuşteanul tocat.
Borş din verdeaţă
Poftă bună!