Tort diplomat clasic din: oua, zahar, faina, vanilie, gelatina, portocala, frisca. Ingrediente: Pentru blat: 5 ouă 125 g zahăr 125 g făină 1 praf de sare 1 linguriţă cu esenţă de vanilie Pentru crema: 5 ouă 200 g zahăr 2 pliculeţe cu gelatină 1 linguriţă cu esenţă de vanilie coaja rasă de la 1 portocală […]
Tort diplomat cu lapte praf
PrinteazaTort diplomat cu lapte praf din: zahar, apa, lapte praf, compot de ananas, stafide, portocale, gelatina, frisca.
Ingrediente:
- 500 g zahăr
- 1 cană de apă
- 250 g lapte praf
- 1 cutie compot de ananas
- 2 portocale
- 150 g stafide
- 4 plicuri gelatină
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 1 kg frişcă bătută
Mod de preparare:
Tort diplomat cu lapte praf: Se fierbe zahărul cu apa până se face un sirop legat, se pune laptele praf şi se amestecă bine.
Adăugăm apoi gelatina dizolvate în zeama de la compot, stafidele, bucăţile de ananas şi jumătate din frişca bătută.
Tapetăm o cratiţă cu pungă de nylon, peste care punem rondele de portocală.
Peste rondele, punem compoziţia din lapte şi dăm la rece timp de o oră.
Scoatem tortul din cratiţă şi-l punem pe platou, apoi decorăm cu restul de frişcăşi ciocolată rasă.
Pofta buna!
Tort diplomat cu struguri din: zahar, lapte, oua, frisca, gelatina, ananas, struguri. Ingrediente: 1 cană cu zahăr 1 cană cu lapte 6 ouă 1 l frişca lichidă 6-8 pliculeţe cu zahăr vanilat 50 g gelatină 1 cutie cu ananas Pentru decor: 200 ml frişcă lichidă 1 portocală 1 kiwi câteva boabe de strugure 100 g […]
Pofta buna!
La cofetarie nu folosesc tot lapte praf?