Ciorbă de cartofi cu bors
PrinteazaCiorbă de cartofi
- 500 g cartofi
- 2 morcovi potriviţi
- 2 cepe mijlocii
- 2 ardei graşi
- 2 rădăcini de pătrunjel
- 3 linguri ulei
- 1 lingură vegeta
- 500 ml borş
- 150 ml suc de roşii
- sare după gust
- verdeaţă (leuştean şi pătrunjel)
Mod de preparare:
In circa 4 litri de apă clocotită, punem morcovul, ceapa, ardeiul, rădăcinile de pătrunjel, spălate, curăţate şi tăiate cubuleţe mici.
Când sunt pe jumătate fierte, se adaugă cartofii, tăiaţi cubuleţe mai mari, împreună cu vegeta. Spre sfârşit, se adaugă sucul de roşii împreună cu borşul şi se mai fierb 5 minute.
Când am oprit focul, punem verdeaţa tăiată fin şi puţin ulei.
Poftă bună!