Borş de spanac cu omletă
PrinteazaBorş de spanac cu omletă
- 1 kg spanac proaspăt
- 1 legătură ceapă verde
- 1 legătură usturoi
- 3 ouă
- 2-3 linguri ulei
- 100 g smântână
- 2 linguri orez
- 1 lingură vegeta
- verdeaţă: leuştean, mărar, pătrunjel
Mod de preparare:
Se curăţă spanacul, ceapa verde, usturoiul şi se spală bine. Ceapa şi usturoiul se taie mărunt şi se înăbuşă în oala de ciorbă cu apă şi ulei, apoi se adaugă spanacul scurs şi tăiat în şuviţe şi se înăbuşă împreună 5 minute.
Se completează cu apă, aproximativ 3 litri, se lasă să dea un clocot, apoi se pune orezul, vegeta, şi se fierbe totul încă 30 de minute, după care se adaugă borşul.
Se drege borşul cu smântână şi se serveşte cu omletă, care se taie în pătrăţele şi se introduc în oală. Se adaugă apoi verdeaţa tocată fin şi borşul e gata.
Poftă bună!
Am mai mancat supa de salata cu omleta dar de spanac nu. Trebuie sa incerc si varianta asta