Pască în două straturi, cu mac din: faina, zahar pudra, esenta de vanilie, margarina, ou, sare, praf de copt, mac, coaja de lamaie, scortisoara. pentru aluat: 275 g făină 125 g zahăr pudră 1 fiolă esență de vanilie 100 g unt sau margarină 1 ou 1 vârf de cuțit de sare 1 linguriță praf de […]
Pasca moldoveneasca
PrinteazaPasca moldoveneasca din: zahar tos, branza de vaci, unt, smantana, galbenusuri, migdale, coaja de portocala, stafide.
- 400 g zahăr tos, foarte vanilat
- 400 g brânză de vaci
- 100 g unt
- 100 ml smântână
- 2 gălbenuşuri
- 150 migdale măcinate
- coaja de portocală rasă şi zaharisită
- stafide
Mod de preparare:
Se freacă untul cremă Se freacă brânza cremă.
Se adaugă pe rând la unt, gălbenuşurile, zahărul, smântână, brânza, migdalele, coaja de portocală, stafidele, frecând cu devotament .
Se leagă strâns rezultatul într-un şervet curat, se aşază pe un fund de lemn, înclinat, cu o greutate plată 5-6 kg deasupra, să-i scoată apa.
După opt – zece ore de stat la rece, se oferă ornamentată de biscuiţi sau pişcoturi
Pofta buna!
poate iti place si:
Pasca vanilata
Pasca vanilata din: faina, drojdie, oua, zahar, lapte, unt, ulei, sare, branza, smantana, stafide. Ingrediente: Pentru aluat: 300 g făină un plic drojdie uscată 2 ouă 5 linguri zahăr 100 ml lapte 80 g unt 20 ml ulei sare Pentru umplutură: un kg brânză de vaci 200 g smântână 5 ouă + un gălbenu: 200 […]
Pasca cu gris
Pasca cu gris din: branza, stafide, oua, gris, zahar. Ingrediente: 500 g brânză de vaci 100 g stafide 3 ouă 3 linguri griş 5 linguri zahăr 2 plicuri zahăr vanilat coaja rasă de la o lămâie Mod de preparare: Se prepară umplutura, amestecând 500 g brânză de vaci cu 100 g stafide, 3 ouă, […]
Pofta buna!
Incoming search terms:
- pasca moldoveneasca
- pasca moldoveneasca reteta
- retete de pasca moldoveneasca