Praz prăjit
PrinteazaPraz prăjit
- 2 tulpini groase de praz
- 2 linguri untdelemn
- sare
- piper
- boia
- 1 lingură pătrunjel verde tocat
Mod de preparare:
Se taie prazul rondele groase de două degete se presară cu sare, piper, boia.Se pun la prăjit în ulei încins pe ambele părţi în vas acoperit până se rumenesc se pun în farfurie (lângă un copan de pui fript, dacă e vreme de dulce) şi se presară cu pătrunjel.
Se pot prăji şi ceva şniţelaşe de praz, ca la Calafat, tăind rondelele mai subţiri şi tăvălindu-se într-un ou amestecat cu o lingură lăină.
Dar atunci trebuie cam un pahar de ulei şi vreo douăzeci de căni de Roşioară, c-am ieşit în sfârşit din post şi se cade bucurie mare.
Pofta buna!