Praz prăjit

Printeaza

Praz prăjit

Ingrediente:Praz prăjit

  • 2 tulpini groase de praz
  • 2 linguri untdelemn
  • sare
  • piper
  • boia
  • 1 lingură pătrunjel verde tocat

 

Mod de preparare:

Se taie prazul rondele groase de două degete se presară cu sare, piper, boia.Se pun la prăjit în ulei încins pe ambele părţi în vas acoperit până se rumenesc se pun în farfurie (lângă un copan de pui fript, dacă e vreme de dulce) şi se presară cu pătrunjel.

Se pot prăji şi ceva şniţelaşe de praz, ca la Calafat, tăind rondelele mai sub­ţiri şi tăvălindu-se într-un ou amestecat cu o lingură lăină.

Dar atunci trebuie cam un pahar de ulei şi vreo douăzeci de căni de Roşioară, c-am ieşit în sfârşit din post şi se cade bucurie mare.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.