Pastrav cu Lamaie si Rozmarin din: pastrav, lamai, usturoi, ulei de masline, unt, sare, piper, frunze de dafin, rozmarin. Bucură-te de momentele speciale cu o rețetă de pastrav deosebită, gata să cucerească papilele gustative ale tuturor invitaților tăi! Acest preparat exclusivist este perfect pentru sărbători și ocazii festive. Cu o istorie bogată și o aromă […]
Jeleu dulce de lamaie
PrinteazaJeleu dulce de lamaie
Ingrediente:
- 1 l apă
- 250 g zahăr
- 3 lămîi
- 6 foi de gelatină (15 g)
- vanilie
Mod de preparare:
Jeleu dulce de lamaie: Apa cu zahărul se pune la fiert şi cînd clocoteşte se pune coaja subţire de la 1 1/2 lămîie.
ia de pe foc şi se lasă 10 minute, cu capac. între timp se pune gelatina în apă rece circa 20 minute. Se scoate gelatina, se stoarce bine şi se pune în siropul fierbinte.
mai pune puţină vanilie, şi zeama de la 2-3 lămîi, apoi se strecoară prin tifon şi se dă la rece.
Cînd începe să se gelatineze se toarnă in cupe şi se dau la frigider pînă se gelatinează bine. Se pot garnisi deasupra cu felii de fructe din compoturi.
Jeleurile care se serversc in cupe se recomandă a fi mai lejere (nu prea gelatinoase).
Pofta buna!
Tort Diplomat cu Fructe din: oua, zahar, faina, praf de copt, esenta de vanilie, lapte, galbenusuri de ou, zahar, faina, frisca, gelatina, apa rece, fructe proaspete. Ingrediente: Pentru blat: 6 ouă 150 g de zahăr 150 g de făină 1 linguriță de praf de copt 1 linguriță de esență de vanilie Pentru crema diplomat: 500 […]
Dupa o masa copioasa este un desert genial