Linte cu macaroane asortată

Printeaza

Linte cu macaroane asortată

Ingrediente:Linte cu macaroane asortată

  • 300 g linte
  • 250 g macaroane asortate
  • 150 g morcovi
  • 1 ceapă
  • 1 ardei roşu
  • 250 g brânză de vaci degresată
  • 100 g smântână proaspătă
  • 2 ouă
  • sare
  • condimente (cimbru)

 

Mod de preparare:

Lintea se pune la înmuiat de seara până dimineaţa. Apoi se aruncă apa şi se pune la fiert în apă clocotită. Se fierbe în 30 de minute. între timp, se pregătesc celelalte ingrediente. Se fierb macaroanele în apă cu sare şi se clătesc cu apă rece.

Se încălzeşte cuptorul la 180 grade. Ceapa şi morcovii se curăţă şi se taie cubuleţe. Ardeiul se spală şi se taie fideluţă. Se înăbuşă toate în apă şi ulei, peste care se pune lintea fiartă şi scursă de apă.

Se unge o tavă şi se pun ingredientele preparate, adică macaroanele amestecate cu lintea şi legumele. Separat, brânza, smântână şi ouăle se amestecă cu sare şi puţin cimbru. Această compoziţie se toarnă peste macaroane şi linte şi se ţine la cuptor aproximativ 20 de minute.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.