Şerbet de portocale

Printeaza

Şerbet de portocale din: portocale, zahar, vanilie, apa, glucoza.

 

Ingrediente:

  • 2 portocale
  • 1 kg zahăr
  • vanilie
  • 1/4 1 apă
  • 60 g glucoza

 

Mod de preparare:

Apa se pune la fiert cu coaja subţire de portocale, apoi sub capac se lasă 15 minute.

Se strecoară bine prin tifon ca să iasă gustul (aroma) de portocale.

Zeama se fierbe din nou cu zahărul şi cu vanilia şi cînd începe să se lege, se răceşte la apă rece şi se freacă pînă ce s-a albit (mat).

Glucoza se pune pe parcurs. Se înveleşte cu un şervet ud pînă se răceşte borcanul, apoi se leagă borcanul cu celofan.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Fursecuri cu serbet

Fursecuri cu serbet

Fursecuri cu serbet din: oua, zahar pudra, unt, sare, esenta de vanilie, praf de copt, bicarbonat de sodiu, lamaie, faina, serbet de zmeura. Ingrediente: 2 ouă 150 g zahăr pudră 200 g unt 1 praf de sare 1 fiolă esenţă de vanilie 1 linguriţă praf de copt 1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu 1/2 linguriţă zeamă […]

Salata de grepfruit, portocale si caise

Grepfruit picant si serbet de mango

Grepfruit picant si serbet de mango din: apa, zahar, ghimbir, grepfruit, serbet, menta. Ingrediente: 1/2 cană de apă 1/4 cană de zahăr brun 1/2 linguriţă de ghimbir mărunţit 2 grepfruturi mari feliate, fără coajă 4 linguri mici de şerbet de mango frunze de mentă (opţional)     Mod de preparare: Fierbe într-o tigaie adâncă apa, […]

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.