Mancare de fasole boabe

Printeaza

Mancare de fasole boabe

Ingrediente:Mancare de fasole boabe

  • 600 g fasole uscată
  • 3-4 cepe
  • 2-3 morcovi
  • 1 ţelină mică
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 2-3 ardei
  • 3-4 linguri ulei
  • 1 linguriţă sare
  • 1 legătură frunze ţelină
  • pătrunjel
  • 1 lingură boia dulce de ardei
  • 1 lingură pastă de tomate

 

Mod de preparare:

Fasolea se alege şi se pune la înmuiat de seara până dimineaţa. A doua zi, se spală în câteva ape şi se pune la fiert. După câteva clocote, se schimbă apa, se umple vasul din nou cu altă apă fierbinte şi se fierbe fasolea până este aproape gata.

Separat, punem la călit, cu apă şi ulei, ceapa, morcovul, ţelina, rădăcina de pătrunjel, ardeiul şi boiaua de ardei, tocate mărunt. După ce s-au înăbuşit, se pun peste fasole şi se fierb la foc domol.

După ce totul a fiert bine şi a scăzut, se pune şi pasta de tomate şi se mai dă în câteva clocote. Se opreşte focul şi se pune verdeaţa tocată mărunt.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.