Mancare de fasole boabe
PrinteazaMancare de fasole boabe
- 600 g fasole uscată
- 3-4 cepe
- 2-3 morcovi
- 1 ţelină mică
- 1 rădăcină pătrunjel
- 2-3 ardei
- 3-4 linguri ulei
- 1 linguriţă sare
- 1 legătură frunze ţelină
- pătrunjel
- 1 lingură boia dulce de ardei
- 1 lingură pastă de tomate
Mod de preparare:
Fasolea se alege şi se pune la înmuiat de seara până dimineaţa. A doua zi, se spală în câteva ape şi se pune la fiert. După câteva clocote, se schimbă apa, se umple vasul din nou cu altă apă fierbinte şi se fierbe fasolea până este aproape gata.
Separat, punem la călit, cu apă şi ulei, ceapa, morcovul, ţelina, rădăcina de pătrunjel, ardeiul şi boiaua de ardei, tocate mărunt. După ce s-au înăbuşit, se pun peste fasole şi se fierb la foc domol.
După ce totul a fiert bine şi a scăzut, se pune şi pasta de tomate şi se mai dă în câteva clocote. Se opreşte focul şi se pune verdeaţa tocată mărunt.
Poftă bună!